Kezdőlap erfa
erfa
A Bárnai Egységes Óvoda-Bölcsőde Fejlesztése PDF Nyomtatás E-mail

Felújítják az óvoda épületét - Bárna

A Bárnai Egységes Óvoda-Bölcsõdét 1983-ban alapították, melynek az önkormányzat az óvoda-bölcsõde szolgáltatását 2009-ben indította el. Egy törvényváltozásnak eleget téve, az önkormányzat egy hét férõhelyes mini bölcsõde kialakítását tervezi, melyet eddig forráshiány miatt nem tudtak megoldani, egészen idáig. Egy pályázatnak köszönhetõen megújul az óvoda épületrésze, valamint eszközparkja. A projekt célja, Bárna Községben élõ gyermekek, minél korábbi életkorban lévõ segítsége, a családok támogatása azzal, hogy az egységes óvoda-bölcsõde fejlesztésével, az önkormányzat biztosítja 6 éves korig, a gyermekek nappali elhelyezését. Az épület mellett, egy akadálymentesített és egy normál parkoló kerül kialakításra. 
 
TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00080 azonosító számú, „Energetikai korszerűsítés a Bárnai Önkormányzat épületében” című projekt. PDF Nyomtatás E-mail

TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00080 azonosító számú, „Energetikai korszerűsítés a Bárnai Önkormányzat épületében” című projekt.

  • Kedvezményezett: Bárna Község Önkormányzata
  • Megvalósítási helyszín: 3126 Bárna, Petőfi út 23. hrsz.:493.
  • A támogatás összege:  30.756.352 Ft
  • Támogatás mértéke 100%
  • Projekt tartalma:

A fejlesztéssel érintett épület a Bárna Község Önkormányzata PolgármesteriHivatal épülete.

A meglévő (energetikai paramétereiben a követelményektől elmaradó) homlokzati nyílászárók Uwmax = 1,15 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű nyílászárókra lettek cserélve, fa, alumínium vagy PVC tok-és keretszerkezettel.

Az utólagos külső oldali hőszigetelések kialakítása a 7/2006 TNM rendelet 5. mellékletének, azaz a költségoptimalizált követelményszintnek megfelelően szükséges. A homlokzati falak hőszigetelése 16 cm vtg., 0,04 W/mK hővezetési tényező értékkel rendelkező polisztirol hőszigetelő rendszer alkalmazásával történt, a szükséges bontásokkal, helyreállításokkal és rendszer-kiegészítőkkel együtt, hőhídmentes (vagy maximum 0,002 W/K pontszerű hőhídveszteségi tényezőjű) műanyag dűbelezéssel. A padlásfödém hőszigetelése 25 cm vtg., 0,04 W/mK hővezetési tényező értékkel rendelkező üveggyapot hőszigetelő rendszer alkalmazásával, a pincefödém hőszigetelése pedig 12 cm vtg., 0,04 W/mK hővezetési tényező értékkel rendelkező kőzetgyapot hőszigetelő rendszer alkalmazásával lett szigetelve.

Azbesztmentesítés keretében lecserélésre került az épület tetőszerkezete és héjazata.

Központi fűtési rendszer került kiépítésre kondenzációs gázkazánnal, automatikával programozható fűtésszabályozással ellátva, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepek lettek beszerelve. A beruházás műszaki átadása 2017.12.15-én megtörtént.

A beruházás hozzájárul az önkormányzatok által működtetett intézmények ÜHG-kibocsátásának csökkentéséhez.

 
Ma 2019. október 18., péntek, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
Google PageRank
© 2019 www.barna.hu - Bárna Község weblapja
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
IT-Nav Hungary :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint